Tříbarevná bábovka

Bábovka ze tří vrstev - ovocné, kakaové a oříškové jistě potěší milovníky této sladké dobroty


3.961x
90 min
2×

Ingredience

8 ksvejce
250 mlmléko
0.5 kscitron
1 balíčekprášek do pečiva
400 gcukr krupice
350 ghrubá mouka
350 gpolohrubá mouka
1 kostkahera (tuk)

náplň 1

1-2 lžícerum
50 gsušený ananas

náplň 2

1-2 lžícekakao

náplň 3

1-2 lžícemléko
50 gořechy

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Měkký tuk třeme s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z poloviny citronu elektrickým šlehačem nejméně 10 minut, až pěna zesvětlá. Potom přidáme polovinu z obou druhů mouky promíchané s práškem do pečiva i mléko a všechno promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a zbylou mouku. Těsto rozdělíme na tři díly. Do prvního dílu přidáme nadrobno nakrájený ananas (rozinky nebo jiné kandované ovoce) naložený na 15 minut v rumu a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do druhého dílu vmícháme kakao a těsto nalijeme do formy na ananasový díl. Do třetího dílu vmícháme mleté ořechy spolu s trochou mléka a těsto nalijeme také do formy. Snažíme se těsto od středu nahrnout ke krajům, protože dost vyskočí a bábovku bychom měli šišatou. V dobře vyhřáté troubě na 220 °C pečeme 50 - 60 minut na 180 °C. Hotovou a částečně vychladlou tříbarevnou bábovku vyklopíme, případně spodek seřízneme a pocukrujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tříbarevná bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena