Přebranou pšeničnou trhanku (krupky) propláchneme, zalijeme vodou a necháme stát alespoň 4 hodiny. Nabobtnalou jí krátce povaříme, vodu scedíme. Trhanku znovu zalijeme vroucí vodou a uvaříme doměkka. Pak trhanku slijeme.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme dorůžova na části sádla společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Potom přidáme na kostky nakrájený bůček a krátce osmahneme.
Pekáček vymažeme sádlem. Na dno rozprostřeme polovinu osolené trhanky smíchané s rozetřeným česnekem. Na tuto vrstvu rozložíme osmahnutý uzený bůček s cibulí a slaninou a přikryjeme druhou částí trhanky. Povrch pokapeme rozehřátým sádlem a upečeme v troubě při mírném ohni dozlatova.
Trhanku zapečenou s uzeným masem podáváme ihned. Jako příloha je vhodná čerstvá zelenina.