Trhanka zapečená s uzeným masem

Recept na trhanku s masem.


3.0703x
45 min

Ingredience

50 gslanina
2 stroužkyčesnek
sůl
1 kscibule
3 lžícesádlo
voda
400 guzený bok
250 gpšeničká trhanka

Postup přípravy

Přebranou pšeničnou trhanku (krupky) propláchneme, zalijeme vodou a necháme stát alespoň 4 hodiny. Nabobtnalou jí krátce povaříme, vodu scedíme. Trhanku znovu zalijeme vroucí vodou a uvaříme doměkka. Pak trhanku slijeme.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme dorůžova na části sádla společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Potom přidáme na kostky nakrájený bůček a krátce osmahneme.

Pekáček vymažeme sádlem. Na dno rozprostřeme polovinu osolené trhanky smíchané s rozetřeným česnekem. Na tuto vrstvu rozložíme osmahnutý uzený bůček s cibulí a slaninou a přikryjeme druhou částí trhanky. Povrch pokapeme rozehřátým sádlem a upečeme v troubě při mírném ohni dozlatova.

Trhanku zapečenou s uzeným masem podáváme ihned. Jako příloha je vhodná čerstvá zelenina.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Trhanka zapečená s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.