Třešňová bublanina

Recept na bublaninu s třešněmi a šlehačkou.


4.376x
60 min
7×

Ingredience

těsto

3 ksvejce
1 balíčekkypřicí prášek do pečiva
300 gcukr moučka
300 gpolohrubá mouka
0.215 lsmetana ke šlehání
1 sklenicetřešňový kompot

podle chuti

cukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Třešňový kompot (dobré jsou i višně) vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Vejce společně s cukrem šleháme do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šlehačku. Vznikne nám hutnější těsto, které rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Na těsto nasypeme třešně nebo višně (ovoce můžeme i smíchat) a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. Po upečení bublaninu nakrájíme na kostky a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ke kávě či čaji.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Třešňová bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena