Třešnová bábovka se strouhanou čokoládou

Lahodná bábovka z třešňového kompotu a nastrouhané čokolády. Vynikající recept.


4.817x
60 min

Ingredience

těsto

175 gcukr
1 špetkasůl
4 ksvejce
200 gmáslo
0.5 balíčkuprášek do pečiva
1 balíčekvanilkový cukr
200 gpolohrubá mouka
30 gmandlové lupínky
720 mltřešnový kompot
200 gstrouhaná kvalitní čokoláda
50 mltřešnová štáva
70 gmandlové lupíky

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Třešňový kompot necháme odkapat, šťávu budeme potřebovat. Mouku, sůl a prášek do pečiva prosejeme. Formu na bábovku vytřeme a vysypeme mandlovými lupínky. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidáváme po jednom vejce. Přidáme třešňovou šťávu a za stálého míchání přidáváme prosáté suroviny. Nakonec těsto promícháme s třešněmi, samozřejmě bez pecek, a nastrouhanou čokoládou s mandlemi.

Třešňové těsto nalijeme do bábovkové formy a pečeme pěkně dozlatova. Vpichem špejlí po 30 - 40 minutách zkontrolujeme. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté opatrně vyklopíme.

Třešňovou bábovku s čokoládou pocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešnová bábovka se strouhanou čokoládou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská