Treska na másle a hrášku

Chutně připravená treska se zeleným hráškem. Recept na zdravý a lehký hlavní chod, ke kterému na večeři postačí kousek pečiva, na oběd zase bramborová příloha.


4.324x
30 min
4×

Postup přípravy

Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a dochutíme kořením. Použijeme sůl, mletý pepř, kmín a tymián. Tresku necháme chvíli odležet.

Mezitím si horkou vodou prolijeme mražený hrášek a připravíme si ostatní ingredience.

Máslo rozpálíme v hluboké pánvi, vložíme rybu a osmahneme. Při míchání se nám začne rozdělovat na kousky. Přidáme hrášek, rozdrobený bujon a zalijeme vodou. Necháme asi 10 minut dusit, poté přidáme pikantní francouzskou hořčici a ještě necháme pár minut probublat. Voda by se nám měla z velké části vypařit a zbýt pouze vypečená šťáva.

Tresku na másle a hrášku ihned podáváme. Je dobrá s vařeným bramborem, kaší, ale i jen tak s celozrnným pečivem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Treska na másle a hrášku

Zpět na recept