Treska v pikantní omáčce

Ryba připravená trošku jinak. Osmažená v bílku a přelitá omáčkou z česneku, zázvoru a sojové omáčky. Recept, který chuťově překvapí.


5.01x
35 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
2 kspaprika
1 lžícesolamyl
4 ksbílek
1 kspórek
1000 gtreska
100 ghladká mouka
1 lžícečerstvý zázvor
6 lžicsójová omáčka

podle chuti

sůl
citron

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Porce rybí tresky omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronem a obalíme v mouce. Bílky našleháme do pěny, porce ryby v nich namáčíme a klademe do rozpáleného oleje. Tresku z obou stran osmažíme.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na libovolně velké kousky, menší jsou lepší.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, pórek, papriku, zázvor a sojovou omáčku. Omáčku podusíme a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.

Tresku rozdělíme na talíře, přelijeme pikantní omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou. Nám doma chutná s rýží.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Treska v pikantní omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena