Třené linecké

Výborný recept na linecké, už jiný nedělám. Dělám rovnou dvojitou dávku.


4.215x
60 min
4×

Postup přípravy

Utřeme si máslo, moučkový cukr, žloutek a 2 vanilkové cukry. Poté přidáme mouku a důkladně těsto vypracujeme. Dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny.

Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 4 mm silnou a vykrajujeme vzory. Mě se osvedčila menší kolečka, protože to trochu nabude a pak to nevypadá hezky.
Třené linecké pečeme na 170 °C do světle zlatova. Než je sundám z plechu, už mi hnědnou a to nechci.

Pak třené linecké uložíme do krabice do sklepa a po odležení mažeme pikantní marmeládou (tak týden před Štědrým dnem).
user-icon

autor Karolina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třené linecké

Zpět na recept