Třená bábovka

Jeden z nejjednodušších receptů na dobrou bábovku.


3.1169x
75 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo rozpustíme. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Zatím si cukry, citronovou kůru a žloutky utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do žloutkového základu postupně po lžících přidáváme mouku, sníh a nakonec lehce vmícháme rozpuštěné máslo.

Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a zvolna pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Pečeme asi hodinu.

Upečenou třenou bábovku vyklopíme, podle chuti ocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třená bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká