Třená bábovka z roku 1915

Recept na třenou bábovku podle babičky Melicharové.


4.825x
60 min
3×

Postup přípravy

Kameninovou formu na bábovku vymažeme a vysypeme strouhankou.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem. Vmícháme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vetřeme do těsta.

Třené těsto vlijeme do připravené bábovkové formy, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

Třenou bábovku z roku 1915 necháme vychladnout ve formě, vyklopíme, ocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor Míra 22


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třená bábovka z roku 1915

Zpět na recept