Třeboňské kapří hranolky

Za gastronomickou pochoutku se v Třeboni, hlavním městě českého rybářství, považují kapří hranolky z Třeboňského kapra. Originální recept doporučil známý kuchař Petr Stupka.


4.449x
20 min
6×

Ingredience

200 mlolej na smažení
600 gkapr filet

marináda

3 stroužkyčesnek
10 gsůl
1 miskamletý kmín
1 miskamletý zázvor
30 gslaná sojová omáčka

na obalení

50 ghladká mouka
30 gškrobová moučka
1 hrstmletá sladká paprika

Postup přípravy

Kostí zbavený filet z kapra nakrájíme na stejně dlouhé kousky (hranolky). Z lisovaného česneku, připraveného koření a sójové omáčky vytvoříme marinádu. V marinádě promíchané hranolky kapřího masa necháme odležet. Následně je obalíme v připravené směsi hladké mouky, papriky a škrobové moučky.

Smažíme v rozpáleném oleji. Po usmažení necháme okapat v sítu nebo na ubrousku. Podáváme se studenou omáčkou, například křenem dochucenou kysanou smetanou.

Na webu Třeboňský kapr se můžete podívat i na video s návodem na přípravu kapřích hranolek.


Další skvělé vánoční recepty najdete zde

user-icon

autor pasty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třeboňské kapří hranolky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.