Tradiční švédské kuličky

Recept na tradiční švédské kuličky, jak si je dělám doma. Zaručeně nezklamou a chutnají jak z Ikea.


4.634x
30 min
2×

Postup přípravy

Včerejší housku namočíme do mléka a necháme změknout. Maso dáme do mísy a smícháme s natrhanou houskou a vejci. Přidáme tolik strouhanky, aby směs byla dostatečně hustá a dala se dobře formovat. Přidáme rozmačkaný česnek, citronovou kůru, skořici, kardamom, hřebíček, sůl a pepř.

Ze směsi zformujeme malé kuličky, které 6 - 8 minut ze všech stran opékáme na rozpáleném oleji. Po opečení kuličky zbavíme přebytečného oleje na papírové utěrce.

Tradiční švédské kuličky podáváme s vařenými brambory, brusinkovým džemem a se světlou smetanovou omáčkou.
user-icon

autor Macho


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční švédské kuličky

Zpět na recept