Tortilla Espaňola

Znamenité tapas ze Španělska.


2.666x
45 min
3×

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Na střední pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji osmahneme. Poté přidáme brambory, které lehce osolíme a přikryjeme pokličkou a necháme podusit. Až budou brambory měkké, přes cedník z nich vymačkáme olej, aby nebyly moc nasáklé olejem a dobře se spojily s vajíčkem.

V misce brambory smícháme s vajíčkem a pepřem a to celé nalijeme na pánev. Na mírném ohni smažíme pod pokličkou asi 8 minut. Poté pomocí talíře tortillu otočíme a smažíme další 4 minuty.

Nakonec tortillu vyklopíme z pánvičky na talíř a podáváme.
user-icon

autor Anit


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tortilla Espaňola

Zpět na recept