Tortellini s rajčatovo-houbovou omáčkou

Recept na oblíbené italské těstoviny.


2.9929x
45 min

Postup přípravy

Z tuku, mouky a jedné nadrobno nakrájené cibule připravíme jíšku. Zředíme ji vývarem a povaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata nebo kečup, sůl, koření a vaříme na mírném ohni dalších 10 minut.

Na másle osmahneme druhou nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby, nasekanou petrželku a osolíme. Chvíli dusíme. Z omáčky vyjmeme koření, vložíme podušené houby a krátce vše povaříme. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Masem nebo žampiony plněné tortellini uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a slijeme.

Tortellini ihned podáváme s horkou rajčatovo-houbovou omáčkou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tortellini s rajčatovo-houbovou omáčkou

Zpět na recept