Recept na toasty s vejci, přelité jemnou sýrovou omáčkou.
4 ks | vejce |
2 lžíce | ocet |
1.5 l | voda |
4 listy | ledový salát |
2 ks | hamburgerová houska |
omáčka | |
---|---|
sůl | |
50 ml | mléko |
200 ml | smetana ke šlehání |
2 lžíce | sekaná pažitka |
200 g | tavený sýr |
drcený barevný pepř | |
na potření | |
máslo |
Hamburgerové housky podélně rozřízneme a namažeme máslem. Pažitku omyjeme a nasekáme. Sýrová omáčka: Za pilného míchání rozpustíme na pánvi tavený sýr v mléce, opepříme drceným pepřem a necháme vychladnout. Do studeného krému vlijeme smetanu, přisolíme a ušleháme. Nakonec lehce vmícháme pažitku. Na plechu v předehřáté troubě upečeme housky dozlatova. Ztracená vejce: Vodu s octem přivedeme k varu. Voda nesmí klokotat, ale jen vřít. Ode dna kastrolku musí unikat jen malé bublinky. Do vody opatrně vkládáme rozklepnutá vejce. Po minutě odstavíme kastrol z plotýnky a necháme vejce ještě 10 minut v lázni. Na každý plátek hamburgerové housky klademe list salátu a ztracené vejce, které přelijeme sýrovou omáčkou. Toast ozdobíme bylinkami. Toast se ztraceným vejcem podáváme jako teplý předkrm nebo jako sváteční snídani.
Umíte správně připravit vajíčka? Pozor na základní chyby!
Vaječné recepty jsou rychlé a vděčné - pochutná si na nich celá rodina od snídaně až po večeři. Pojďme se společně podívat na základní přípravu vajec natvrdo, na hniličku a vejce pošírované, které jsou součástí mnoha dalších pokrmů.
autor Jarka Petrová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.