V malé misce smícháme sůl, bílý pepř, rybí omáčku a vývar. Můžeme použít zeleninový nebo drůbeží. Připravíme si všechny ostatní zbývající suroviny do misek na stůl, abychom je měli rychle při ruce. Žampiony scedíme, necháme okapat a rozpůlíme. Je třeba 2 konzervy po 400 ml.
Předehřejeme wok nebo fritovací pánev na středně silném ohni, přilijeme olej a jen o malinko později nasypeme do oleje kešu oříšky (osušené mandle), které rychle osmahneme dozlatohněda. Pak je rychle a pečlivě všechny z oleje vyjmeme a uložíme stranou.
Do prázdné pánve přidáme česnek a chilli papričky, které během několika vteřin osmahneme, jen aby se rozvinula jejich vůně. Přidáme žampiony a také je osmahneme během 1až 2 minut. Přidáme směs vývaru s rybí omáčkou a směs uvedeme do varu.
Do pánve vrátíme osmahnuté oříšky, promícháme, zahustíme ve vodě rozmíchaným škrobem, ozdobíme zelenou cibulkou nebo pažitkou a podáváme.
Doporučujeme podávat s jasmínovou rýží. Thajské restované žampiony s kešu jsou neskutečně rychlé a fantasticky dobré!