Thajské restované žampiony s kešu

Velice rychlý a přitom úžasný pokrm z thajské kuchyně.


2.9674x
35 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžícevoda
0.5 lžičkymletý bílý pepř
2 lžíceškrobová moučka
0.3 šálkuzeleninový vývar
2 konzervysterilované žampiony
1 lžícerybí omáčka
3 lžícerostlinný olej
1 lžičkamletý černý pepř
125 gkešu oříšky
2 kszelená chilli paprička

Postup přípravy

V malé misce smícháme sůl, bílý pepř, rybí omáčku a vývar. Můžeme použít zeleninový nebo drůbeží. Připravíme si všechny ostatní zbývající suroviny do misek na stůl, abychom je měli rychle při ruce. Žampiony scedíme, necháme okapat a rozpůlíme. Je třeba 2 konzervy po 400 ml.

Předehřejeme wok nebo fritovací pánev na středně silném ohni, přilijeme olej a jen o malinko později nasypeme do oleje kešu oříšky (osušené mandle), které rychle osmahneme dozlatohněda. Pak je rychle a pečlivě všechny z oleje vyjmeme a uložíme stranou.

Do prázdné pánve přidáme česnek a chilli papričky, které během několika vteřin osmahneme, jen aby se rozvinula jejich vůně. Přidáme žampiony a také je osmahneme během 1až 2 minut. Přidáme směs vývaru s rybí omáčkou a směs uvedeme do varu.

Do pánve vrátíme osmahnuté oříšky, promícháme, zahustíme ve vodě rozmíchaným škrobem, ozdobíme zelenou cibulkou nebo pažitkou a podáváme.

Doporučujeme podávat s jasmínovou rýží. Thajské restované žampiony s kešu jsou neskutečně rychlé a fantasticky dobré!
user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Thajské restované žampiony s kešu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.