Tex-Mex chilli

Recept na chutný a zdravý pokrm se spoustou vlákniny.


4.725x
30 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 kscibule
4 ksrajče
250 gmleté hovězí maso
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
1 špetkachilli koření
4 hrnečkyčervené fazole v nálevu
1 lžícesekaný koriandr

podle chuti

sůl
1 špetkamletá skořice
mletý černý pepř
1.5 hrnečkusladká chilli omáčka

Postup přípravy

Česnek a cibuli očistíme. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme podélně na plátky. Česnek nasekáme. Zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Fazole propláchneme.

Do hluboké wok pánve vložíme mleté maso, česnek a cibuli a společně restujeme. Tuk nepřidáme, maso ho pustí dostatek. Maso osolíme, opepříme a mírně smažíme. Pak přidáme rajčata, papriku a zvolna směs dusíme pod pokličkou.

Když je směs téměř hotová, přidáme chilli omáčku a fazole. Tex-Mex chilli necháme již mírně dusit, aby se prohřály fazole. Když máme hotovo, přidáme na špičku nože mletou skořici, koriandr, promícháme a pod poklicí necháme uležet.

Tex-Mex chilli podáváme teplé i studené. Nejlepší je ale druhý den. Kdo má rád pikantní, může přidat pár kapek tabasco.
user-icon

autor otwa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tex-Mex chilli

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Mexická