Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, žloutky a heru ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a sníh ušlehaný z bílků a zamícháme. Nakonec vmícháme nasekané ořechy, rozinky a kandované ovoce. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy.
Tetin biskupský chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Můžeme i dozdobit bílou polevou.
Tetin biskupský chlebíček necháme ztuhnout a můžeme podávat.
Z těsta jsem chtěla udělat beránka a nevím co jsem zvorala,ale vyklopila jsem beránka z formy a ona mu upadla hlava :( ,to že praskl je to nejmenší,dá se zaretušovat oříznutím a polevou.
ventura
Komentář k receptu Tetin biskupský chlebíček
Tak nevim, dala jsem to do trouby na 200, za 10 minut byl hnedy vrch, praskl a zaclo vytekat syrove testo. Nasla jsem si tedy jine recepty, ztlumila teplotu na 160 a ted cekam, co z toho nakonec bude....
ŠEF
Mňamka
Ahoj...
onehdá se mi zdálo ve snu o biskupském chlebíčku :o) Ne že bych trpěla obžerstvím...
No každopádně ráno hurá na internet a hledat jak na něj... Padla jsem na tento recept.Vyhovoval mi,protože je v něm množství použitých ingrediencí vyjádřeno v hrnkách a já nemám váhu... Půjčila jsem si u tchýně formu a pak už jela podle intrukcí.Jen místo ořechů jsem dala naplátkované mandle.
Výsledek se vydařil a jsem nadšená.Recept doporučuji.