Italská pochoutka, zdravá a snadná. K tomuto jídlu se výborně hodí vychlazené bílé víno.
Hodnocení
2.9
/ 5 (102x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Sůl
Vývar
Petrželka
Bílé víno150 ml
Mletý černý pepř
Těstovin (mušle, vrtulky)400 g
Konzervovaná loupaná rajčata400 g
Mořské plody (mražené)300 g
Postup přípravy
V osolené vodě uvaříme těstoviny. Česnek oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Na rozpáleném oleji zpěníme česnek, část petrželky a směs plodů moře. Krátce podusíme a jakmile se plody rozmrazí, podlijeme je vínem a přidáme nakrájená rajčata. Směs ochutíme solí a pepřem a za občasného podlévání zbylým vínem a vývarem dusíme doměkka.
Těstoviny promícháne s omáčkou a podáváme ozdobené petrželkou.