příloha | ||
---|---|---|
300 g | těstoviny | |
pesto | ||
1 hrst | bazalka | |
6 lžic | panenský olivový olej | |
1-2 stroužky | česnek | |
1 lžička | sůl | |
1 lžíce | piniové ořechy | |
na ozdobu | ||
1 balíček | tofu natural | |
2 ks | soudková rajčata |
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu tak, aby nebyly rozvařené. Čerstvé lístky bazalky pokrájíme na drobno nebo rozsekáme v mixéru, přidáme olivový olej, sůl, česnek a oříšky (nemusí být) a dobře smícháme s uvařenými těstovinami. Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na olivovém oleji, při servírování poklademe tofu na těstoviny, ale můžeme i smíchat. Dozdobíme například plátky rajčat, olivami a podobně. Podáváme ihned, samotné, s pečivem, nebo se sklenkou vína.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena