Lehká pochoutka pro milovníky těstovin, bylinek a tofu.
příloha | |
---|---|
300 g | těstoviny |
pesto | |
1 hrst | bazalka |
6 lžic | panenský olivový olej |
1-2 stroužky | česnek |
1 lžička | sůl |
1 lžíce | piniové ořechy |
na ozdobu | |
1 balíček | tofu natural |
2 ks | soudková rajčata |
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu tak, aby nebyly rozvařené. Čerstvé lístky bazalky pokrájíme na drobno nebo rozsekáme v mixéru, přidáme olivový olej, sůl, česnek a oříšky (nemusí být) a dobře smícháme s uvařenými těstovinami. Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na olivovém oleji, při servírování poklademe tofu na těstoviny, ale můžeme i smíchat. Dozdobíme například plátky rajčat, olivami a podobně. Podáváme ihned, samotné, s pečivem, nebo se sklenkou vína.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena