Těstoviny s bazalkovým pestem a opečeným tofu

Lehká pochoutka pro milovníky těstovin, bylinek a tofu.


0.00x

Ingredience

příloha

300 gtěstoviny

pesto

1 hrstčeŕstvá bazalka
6 lžicolivový panenský olej
1-2 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
1 lžícepiniové oříšky

na ozdobu

1 balíčekpřírodní tofu
2 kssoudková rajčata

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu tak, aby nebyly rozvařené. Čerstvé lístky bazalky pokrájíme na drobno nebo rozsekáme v mixéru, přidáme olivový olej, sůl, česnek a oříšky (nemusí být) a dobře smícháme s uvařenými těstovinami. Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na olivovém oleji, při servírování poklademe tofu na těstoviny,  ale můžeme i smíchat. Dozdobíme například plátky rajčat, olivami a podobně. Podáváme ihned, samotné, s pečivem, nebo se sklenkou vína.


Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!


Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.


Těstoviny


Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem


Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.


Letní

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny s bazalkovým pestem a opečeným tofu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.