Těstovinové lívanečky

Jednoduchý, ale chutný recept na neobvyklé lívanečky.


3.627x
45 min
2×

Ingredience

4 lžícemáslo
4 ksžloutek
4 lžíceolivový olej
25 ghladká mouka
120 gčervená paprika
150 mlsmetana ke šlehání
2 kskukuřičný klas
2.5 hrnkumacaroni

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

pórek
hlíva ústřičná
olivový olej

Postup přípravy

Kukuřičné klasy vaříme ve vodě asi 8 minut, scedíme je a necháme 3 minuty pod studenou tekoucí vodou. Klasy rozebereme na zrna (okrájíme nožem) a zrna necháme oschnout. Papriky opékáme asi 4 minuty na pánvi na 25 g (2 lžících) másla, potom je z pánve vybereme a osušíme na papírových ubrouscích. Macaroni (krátké trubičky) vaříme v mírně osolené vodě zhruba 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, po okapání vrátíme do hrnce a necháme chladnout. Smetanu, mouku, špetku soli a žloutky ušleháme v misce, přidáme kukuřičná zrna a kostičky papriky. Vzniklou omáčku smícháme s těstovinami a silně opepříme. Zbývající máslo a olej rozehřejeme na pánvi a ve směsi smažíme dozlatova po obou stranách těstovinové lívanečky. Mezitím krátce opečeme na olivovém oleji pórek a hlívu ústřičnou. Lívanečky upravíme na mísu, obložíme hlívou ústřičnou a pórkem a ihned podáváme. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Těstovinové lívanečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena