Těstovinová rýže

Recept na jednoduchou přílohu k masovým pochoutkám všeho druhu.


2.897x
25 min

Postup přípravy

Ve vyšším kastrolu rozehřejeme olej.

Vsypeme těstovinovou rýži a stále mícháme. Mícháme, než rýže dostane zlatavou až hnědou barvu. Pak rýži zalijeme vařícím vývarem, může být i bujon z kostky. Při zalévání vývarem dáváme pozor na páru, která se z hrnce vyválí. Zamícháme. Těstovinovou rýži přikryjeme poklicí a vaříme asi 7 minut.

Po 7 minutách stáhneme hrnec z plamenu a necháme pod poklicí ještě asi 5 minut dojít.

Těstovinová rýže je nejlepší horká. Podáváme ji k masovým nebo zeleninovým pokrmům.
user-icon

autor Jařenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstovinová rýže

Zpět na recept