Terinka s nivou a lučinou

Sýrová lahůdka s ořechy a bazalkou pro velké i malé slavnosti.


3.710x
35 min

Postup přípravy

Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólii.

Lučinu vyšleháme se smetanou a jednu třetinu směsi dáme stranou. Želatinu namočíme na 10 minut ve 200 ml vody a necháme nabobtnat. Pak ji zahřejeme, až se rozpustí, ale nevaříme.

Do odložené třetiny směsi přidáme jemně nastrouhanou nivu a vyšleháme dohladka. Vmícháme sekané lístky bazalky a dochutíme pepřem a solí. Větší část lučiny osolíme, opepříme a vlijeme polovinu vlažné želatiny a opražená pokrájená ořechová jádra.

Polovinu nalijeme do formy a uhladíme. Do směsi s nivou přidáme druhou polovinu želatiny a vlijeme ji na první vrstvu a uhladíme. Nakonec doplníme zbylou lučinou s ořechy, překryjeme fólii a necháme ztuhnout v lednici.

Po ztuhnutí krájíme terinku s nivou a lučinou na plátky a podáváme, nejlépe s opečenými toasty. Můžeme použít recept na bylinkový toastový chléb.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Terinka s nivou a lučinou

Zpět na recept