Terezčina roláda

Roláda bez mouky a s dia cukrem je vhodná pro diabetiky, celiaky a ostatní mlsné jazýčky.


5.05x
35 min

Ingredience

těsto

6 ksvejce
3 lžícekakao
3 lžícecukr moučka nebo dia cukr

podle chuti

banán

na potření

2 kelímkysmetana ke šlehání
2 ksztužovač šlehačky

na ozdobu

1 kelímekmleté ořechy
5 kscukrová růže

Postup přípravy

Na těsto smícháme žloutky s kakaem a cukrem a nakonec přimícháme vyšlehaný sníh z bílků.

Těsto nalijeme na pečící papír a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Ořízneme okraje upečeného korpusu.

Smetany vyšleháme do tuha se ztužovači a natřeme na korpus. Necháme si malou část na potření seshora. Korpus pak poklademe banány nakrájenými na plátky. Smotáme těsto a vzniklou roládu potřeme zbylým krémem. Roládu posypeme namletými ořechy a ozdobíme cukrovými růžemi či celými ořechy.

Terezčinu roládu necháme v chladu zatuhnout a potom už jen nakrájíme na kolečka.
user-icon

autor Marrťas


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Terezčina roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká