Teplý žampionový salát

Recept na žampionový salát s olivami.


4.710x
25 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
5 lžicolej
1 ksvětší cibule
3 lžícevinný ocet
250 gvelké žampiony
1 svazekpetrželka kudrnka
1 sklenicezelené olivy plněné paprikou
150 gpolníček (hlávkový salát)

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a na rozehřátém oleji opečeme do zlatohněda. Poté je vyndáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olivy necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme. Ve vypečeném tuku podusíme česnek, cibuli i olivy a vmícháme ocet. Marinádu osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout. Pak do marinády vmícháme petrželku. Polníček upravíme na dezertní talířky, přidáme opečené žampiony a salát pokapeme teplou marinádou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplý žampionový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena