Recept na výživný teplý salát s černou čočkou, uzeným tofu a špenátem, který bude skvělou a zdravou večeří.
0.5 hrnku | černá čočka |
1 ks | červená paprika |
1 ks | mrkev |
1 balení | uzené tofu |
2 lžíce | olej |
1 lžíce | sezamová semínka |
150 g | čerstvý špenát |
omáčka | |
---|---|
3 lžíce | sójová omáčka kikkoman |
1.5 lžíce | javorový sirup |
1 lžíce | citronová šťáva |
1 lžička | sůl |
1 špetka | čerstvě mletý barevný pepř |
Černou čočku propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme zhruba 30 minut do změknutí.
Mezitím si tofu zabalíme do utěrky a vymačkáme z něj vodu. Poté ho prudce opečeme na oleji ze všech stran do křupava.
Opečené tofu vyndáme z pánve a na pánvi orestujeme na plátky nakrájenou červenou papriku a mrkev. Do misky nalijeme 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci citronové šťávy, 1,5 lžíce javorového sirupu, ½ lžičky soli a špetku pepře. Důkladně promícháme a touto omáčkou zalijeme připravenou zeleninovou směs. Do směsi přidáme opečené tofu a uvařenou čočku sezamová semínka a vše spolu promícháme. Nakonec do směsi přidáme čerstvý špenát, na pánvi vše spolu promícháme a dále již nevaříme.
Takto připravený teplý salát s černou čočkou můžeme ihned servírovat.
Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena