Teplý kakaový dezert

Netradiční kakaový dezert s krémem podáváme teplý. Dobře chutná s ovocem, zmrzlinou nebo šlehačkou.


3.869x
75 min

Ingredience

100 gcukr
125 mlmléko
50 gztužený tuk
130 ghladká mouka
2 lžičkykypřící prášek
2 lžícekakaový prášek
50 glískové oříšky
1 balíčekvanilínový cukr

zálivka

4 lžícekakaový prášek
350 mlhorká voda
150 gtřtinový cukr

podle potřeby

ztužený tuk na vymazání

Postup přípravy

Ztužený tuk necháme rozpustit. Oříšky nastrouháme. Menší pekáček vytřeme ztuženým tukem.

Zálivka: Třtinový cukr promícháme s kakaem a zalijeme horkou vodou.

Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva, oběma cukry, oříšky a kakaem. Řádně promícháme a přilijeme rozpuštěný tuk a mléko. Těsto vložíme do vymazaného pekáčku asi na prst vysoko, přelijeme zálivkou a pečeme zvolna, ve středně vyhřáté troubě, 40 - 45 minut.

Hotový teplý kakaový dezert bude na horní straně křehký a na dně pekáčku se nám vytvoří kakaový krém. Moučník servírujeme teplý. Výborně chutná se zmrzlinou a čerstvým ovocem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplý kakaový dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Americká