Telecí svádovský závitek

Pochoutka z telecího masa.


3.0106x
60 min

Postup přípravy

Telecí kýtu očistíme, ale odřezky nevyhazujeme. Rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme je ve vodě. Odřezky telecího spolu s vymačkaným rohlíkem umeleme.

Z masa nakrájíme 4 plátky, okraje nařízneme a mírně naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

Na části oleje opražíme cibuli a umletou hmotu. Směs necháme dobře vychladnout. Potom vmícháme vejce, sůl, dobře promícháme a směs natřeme na připravené plátky, stočíme a zavážeme nití.

Telecí závitky na oleji prudce opečeme. Pak je podlijeme trochou vody a zakryté dusíme doměkka.

Telecí svádovský závitek podáváme s rýži.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí svádovský závitek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.