Telecí roláda se šunkou

Roláda z jemného telecího masa plněná šunkou, míchanými vejci a kyselými okurkami.


3.0690x
120 min

Ingredience

800 gtelecí kýta

podle potřeby

olej
máslo
hladká mouka
hovězí vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

4 ksvejce
150 gšunka
2-4 kssterilovaná okurka

Postup přípravy

Telecí kýtu podle potřeby začistíme, omyjeme a osušíme. Maso rozřízneme tak, aby nám vznikl velký plát. Sterilovanou okurku nakrájíme na nudličky.

V kastrůlku si rozehřejeme máslo, rozklepneme do něj vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Vejce osolíme.

Telecí plát opatrně naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky šunky. Na ně rozprostřeme vajíčka a na ně okurky. Maso svineme v roládu a převážeme nití.

V pekáči rozehřejeme olej nebo sádlo a vložíme do něj telecí roládu. Ze všech stran ji důkladně osmahneme dozlatova. Pak ji podlijeme vývarem a vložíme do předehřáté trouby. Telecí roládu pečeme asi 75 minut dozlatova. Občas ji přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vývarem.

Vypečenou šťávu zahustíme moukou, osmahneme a rozšleháme.

Telecí roládu se šunkou podáváme s brambory a čerstvým zeleninovým salátem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí roláda se šunkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.