Telecí ragú

Recept na pravé telecí ragú připravené z telecí kýty.


3.312x
90 min
2×

Ingredience

30 gmáslo
2 kscibule
3 ksmrkev
3 kspetržel
250 mlbílé víno
700 gtelecí maso

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejprve si očistíme maso. Je potřeba jej zbavit všech blan a nežádoucích částí, poté ho nakrájíme na kostky asi o velikosti 2 cm. Maso osolíme, opepříme a na oleji zarestujeme. Během restování si začneme krájet kořenovou zeleninu. Oloupanou zeleninu krájíme na co nejmenší kostičky. Pokud se nám maso zatáhne dřív, než vše dokrájíme, stáhneme ho z plotny a hrnec opět zahřejeme až před přidáním zeleniny. Nyní restujeme zeleninu s již zatáhlým masem a přidáváme trochu vody tak, aby se nám zelenina nepřipalovala a plamen ztlumíme na třetinu. Teď je čas na krájení cibule, krájíme ji úplně nadrobno a přidáváme do již připraveného základu, zaléváme cca 2 dl vody a necháme dusit. Když se nám odpaří všechna voda, přiléváme víno a opět dusíme. Až se maso začne rozpadat, rozbijeme ho metličkou až na vlákna, přidáme kousek másla, případně trochu vody a je hotovo. Telecí ragú můžeme podávat s těstovinami nebo jinou přílohou podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena