Telecí ragú

Recept na pravé telecí ragú připravené z telecí kýty.


3.312x
90 min
2×

Ingredience

30 gmáslo
2 kscibule
3 ksmrkev
3 kspetržel
250 mlbílé víno
700 gtelecí maso

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejprve si očistíme maso. Je potřeba jej zbavit všech blan a nežádoucích částí, poté ho nakrájíme na kostky asi o velikosti 2 cm. Maso osolíme, opepříme a na oleji zarestujeme.

Během restování si začneme krájet kořenovou zeleninu. Oloupanou zeleninu krájíme na co nejmenší kostičky. Pokud se nám maso zatáhne dřív, než vše dokrájíme, stáhneme ho z plotny a hrnec opět zahřejeme až před přidáním zeleniny.

Nyní restujeme zeleninu s již zatáhlým masem a přidáváme trochu vody tak, aby se nám zelenina nepřipalovala a plamen ztlumíme na třetinu. Teď je čas na krájení cibule, krájíme ji úplně nadrobno a přidáváme do již připraveného základu, zaléváme cca 2 dl vody a necháme dusit.

Když se nám odpaří všechna voda, přiléváme víno a opět dusíme. Až se maso začne rozpadat, rozbijeme ho metličkou až na vlákna, přidáme kousek másla, případně trochu vody a je hotovo.

Telecí ragú můžeme podávat s těstovinami nebo jinou přílohou podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena