Telecí maso očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Do umletého masa vmícháme podmáslí, kořenící směs Horalku, citronovou kůru, sůl, pepř a špetku mletého zázvoru. Masovou směs necháme odležet v chladu asi 1 hodinu. Pak do masa zapracujeme solamyl a nasekanou petrželku. Z mletého ochuceného masa tvoříme mokrýma rukama malé bifteky, které klademe na horkou suchou litinovou pánev. Telecí mleté bifteky pečeme pozvolna, dokud se maso nezatáhne a nezesvětlá. Teprve pak je obrátíme, podlijeme několika lžícemi vývaru a dusíme, dokud se tekutina neodpaří a maso se lehce opeče. Upečené telecí mleté bifteky rozdělíme na porce a na talíři omastíme oříškem rostlinného tuku. Podáváme s bramborovým pyré a čerstvou zeleninou.
Legendární telecí líčka Zdeňka Pohlreicha
Zdroj: Aktuálně.tv

O Velikonocích nesmí chybět: Tipy na úpravu jehněčího, kůzlečího a skopového masa
Jehněčí, skopové a kůzlečí maso není v našich obchodech k dostání. Když však na nějaký ten "kousek" natrefíme, mnohdy ani nevíme, jak s masem zacházet, jak jej připravit. Níže dočtete vše, co měli o skladování a kuchyňské úpravě určitě vědět.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena