Bob obecný rozmrazíme a vyloupeme. Rajče nakrájíme na silnější plátky. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Ve středně velkém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Postupně přidáváme kukuřičnou kaši a na mírném ohni vaříme asi 8 minut, až se kaše začne oddělovat od stěn hrnce. Zakryjeme pokličkou, aby vývar nevychladl. Telecí řízky obalíme v mouce. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, vložíme telecí řízky a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Poté maso vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Do pánve přilijeme víno a za stálého míchání jej přivedeme k varu. Dáváme pozor, aby se šťáva nepřichytávala ke dnu. Vaříme, dokud se obsah pánve nezmenší na polovinu. Přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, boby a opět vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Telecí řízky vrátíme do pánve a prohřejeme. Přimícháme kapary a nasekanou petrželku. Maso vložíme na talíř a ozdobíme lístky zprudka opečené šalvěje. Podáváme s kukuřičnou kaší a s rajčaty lehce zakapanými octem a dochucenými černým pepřem. Recept na telecí maso s citronem a šalvějí je určen pro 4 osoby. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky
Autor:Nakladatelství Rebo