Telecí maso s citronem a šalvějí

Trochu náročnější recept na přípravu. O to skvělejší je výsledek.


3.84x
75 min

Postup přípravy

Bob obecný rozmrazíme a vyloupeme. Rajče nakrájíme na silnější plátky. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Ve středně velkém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Postupně přidáváme kukuřičnou kaši a na mírném ohni vaříme asi 8 minut, až se kaše začne oddělovat od stěn hrnce. Zakryjeme pokličkou, aby vývar nevychladl.

Telecí řízky obalíme v mouce. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, vložíme telecí řízky a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Poté maso vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé.

Do pánve přilijeme víno a za stálého míchání jej přivedeme k varu. Dáváme pozor, aby se šťáva nepřichytávala ke dnu. Vaříme, dokud se obsah pánve nezmenší na polovinu. Přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, boby a opět vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Telecí řízky vrátíme do pánve a prohřejeme. Přimícháme kapary a nasekanou petrželku.

Maso vložíme na talíř a ozdobíme lístky zprudka opečené šalvěje. Podáváme s kukuřičnou kaší a s rajčaty lehce zakapanými octem a dochucenými černým pepřem.

Recept na telecí maso s citronem a šalvějí je určen pro 4 osoby.

Zdroj: rel="nofollow">Nakladatelství Rebo, edice href="http://www.rebo.cz/rebodet.asp?id=3244" target="_blank"
rel="nofollow">Kuchařka pro labužníky
src="http://www.vareni.cz/gf/other/kuchprolab.jpg" alt="Rebo" />


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí maso s citronem a šalvějí

Zpět na recept