Lahodný malinový salát s ledovým salátem a kousky telecích jater. Gurmáni jej jistě vyzkoušejí.
cukr | |
sůl | |
2-3 lžíce | máslo |
1 svazek | estragon |
400 g | maliny |
mletý bílý pepř | |
400 g | telecí játra |
2 lžíce | malinový ocet |
2-3 lžíce | malinový likér |
6 lžic | smetanový jogurt |
1 hlávka | ledový salát (malý) |
Maliny namočíme, aby se z nich vyplavil případný drobný hmyz, a necháme je okapat. Ze 100 g malin vymixujeme pyré, do kterého vmícháme malinový ocet a likér. Pyré jemně osolíme, opepříme, vmícháme do něj jogurt a necháme jej chladit. Estragon omyjeme, osušíme a nasekáme najemno.
Ledový salát očistíme, z listů odstraníme tuhé části a jednotlivé listy omyjeme a natrháme na sousta.
Játra nakrájíme na silnější pláty, zbavíme je cév, kůže a případných tukových usazenin, omyjeme je a osušíme. Na pánvi rozpustíme máslo a plátky jater na něm zprudka pečeme asi 4 minuty z každé strany. Hotové je lehce osolíme a opepříme, vytáhneme a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na proužky.
Ve velké míse smícháme ledový salát s estragonem, nudličkami jater a zbylými malinami. Nakonec do salátu vmícháme malinovou zálivku.
Salát ihned podáváme a zdobíme snítky estragonu.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.