Lahodný malinový salát s ledovým salátem a kousky telecích jater. Gurmáni jej jistě vyzkoušejí.
cukr | |
sůl | |
2-3 lžíce | máslo |
1 svazek | estragon |
400 g | maliny |
mletý bílý pepř | |
400 g | telecí játra |
2 lžíce | malinový ocet |
2-3 lžíce | likér malinový |
6 lžic | smetanový jogurt |
1 hlávka | ledový salát (malý) |
Maliny namočíme, aby se z nich vyplavil případný drobný hmyz, a necháme je okapat. Ze 100 g malin vymixujeme pyré, do kterého vmícháme malinový ocet a likér. Pyré jemně osolíme, opepříme, vmícháme do něj jogurt a necháme jej chladit. Estragon omyjeme, osušíme a nasekáme najemno.
Ledový salát očistíme, z listů odstraníme tuhé části a jednotlivé listy omyjeme a natrháme na sousta.
Játra nakrájíme na silnější pláty, zbavíme je cév, kůže a případných tukových usazenin, omyjeme je a osušíme. Na pánvi rozpustíme máslo a plátky jater na něm zprudka pečeme asi 4 minuty z každé strany. Hotové je lehce osolíme a opepříme, vytáhneme a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na proužky.
Ve velké míse smícháme ledový salát s estragonem, nudličkami jater a zbylými malinami. Nakonec do salátu vmícháme malinovou zálivku.
Salát ihned podáváme a zdobíme snítky estragonu.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena