Tatranské kuře

Recept na chutný hlavní chod z kuřecího masa.


4.837x
75 min

Ingredience

100 gšunka
1 kgbrambory
1 kscibule
200 geidam
200 gžampiony
4 kskuřecí prsa

marináda

2 lžíceolej
1 špetkasůl
1 lžičkasolamyl
2 lžícesójová omáčka
1 lžíceworchester
1 lžičkamletá sladká paprika

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Nachystáme si marinádu z oleje, solamylu, worchesteru, sójové omáčky, sladké mleté papriky a soli. Smícháme marinádu s nakrájeným kuřecím masem a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den nakrájíme cibuli nadrobno. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova. Potom přidáme masovou směs, nakrájené žampiony a podusíme. Do zapékací misky dáme nakrájené brambory, na ně uložíme hotovou masovou směs, plátky šunky a nastrouhaný eidam. Zapekáme v předehřáté troubě asi 10 - 15 minut. Tatranské kuře podáváme ihned po zapečení jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor mačiatko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tatranské kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena