Tatranková bábovka

Bábovka z oblíbených tatranek je příjemnou změnou.


3.29x
35 min
2×

Postup přípravy

Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do žloutkové pěny. Přidáme nastrouhané tatranky. Nakonec do těsta vmícháme mouku s práškem do pečiva a mlékem. Vymícháme hladké těsto.

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Vlijeme tatrankové těsto a pečeme ve vyhřáté troubě.

Tatrankovou bábovku vyklopíme z formy a podáváme. Je dobrá studená, ale i teplá, nikoliv však horká. Podle chuti tatrankovou bábovku ještě posypeme moučkovým cukrem.

user-icon

autor hnedoocko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatranková bábovka

Zpět na recept