Tatranková bábovka

Bábovka z oblíbených tatranek je příjemnou změnou.


3.29x
35 min
2×

Ingredience

4 ksvejce
250 gmáslo
300 mlmléko
1 ksprášek do pečiva
200 gcukr moučka
350 gpolohrubá mouka
2 ksčokoládová Tatranka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do žloutkové pěny. Přidáme nastrouhané tatranky. Nakonec do těsta vmícháme mouku s práškem do pečiva a mlékem. Vymícháme hladké těsto. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Vlijeme tatrankové těsto a pečeme ve vyhřáté troubě. Tatrankovou bábovku vyklopíme z formy a podáváme. Je dobrá studená, ale i teplá, nikoliv však horká. Podle chuti tatrankovou bábovku ještě posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor hnedoocko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tatranková bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena