Pomazánka na topinky, která nahrazuje pravý tatarák.
Hodnocení
4.6
/ 5 (51x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
Česnek5 dkg
Sůl5 dkg
Rajče1 kg
Postup přípravy
Rajčata nadrobno nakrájíme nebo umeleme na masovém strojku s velkými otvory.
K rajčatům přidáme sůl a prolisovaný česnek, vše promícháme a vložíme do plátěného sáčku (utěrky). Zavěsíme tak, aby mohla tekutina volně odkapávat a necháme do druhého dne.
Druhý den můžeme tataráček konzumovat.
Tataráček vydrží v lednici bez problémů týden. Případně jej lze sterilovat. Lze použít i na chléb s máslem.
V Hypernově prodávají mleté maso na tatarák. Mají jej v místě kde jsou paštiky a jmenuje se přímo "Tatarák". Kupujeme si jej tam pravidelně a doma jen přidáme česnek, kečup, sůl, pepř a žloutek a šup s tím na topinku.MŇAM
mokina
Re: proboha
Já teda rozhodně chlap nejsem:) a rozhodně bych to nepozřela... jsem ženská jak se patří (i když pravděpodobně ne dáma):)) A recept na tatarák je naprosto jednoduchý, škrábaná svíčková (přišla bída na kozáka dělám i z falešné a když neni čas 3 přemelu ale hlavně odblanim když je třeba) žloutek, sůl, pepř, hořčice, kečup, nakrájená cibulka, strouhaná kyselá okurka (tu si odpustím) no a pak už chutě vítězí takže sojovka, worchester, něco ostřejšího, drcený kmín, paprika - no prostě jak je komu libo a co má rád... v ingrediencích žádná věda není, jen se musí s citem míchat + ty topinky s česnekem nikoli z friťáku... a mnaaaaaaaaaaaam... Jinak celkem slušnej dělají v restauraci LEGENDA na I.P. Pavlova.