Tartaletky z křehkého těsta

Domácí tartaletky plněné krémem a zdobené jahodami - lepší než od cukráře.


4.427x
45 min
3×

Ingredience

150 gmáslo
2 ksžloutek
100 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
300 ghladká mouka

krém

4 ksžloutek
250 gtvaroh
150 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr

na ozdobu

100 gmandlové lupínky
500 gzralé jahody

Postup přípravy

Změklé máslo zpracujeme (nejlépe ručně) s cukrem, vanilkovým cukrem, moukou a žloutky na hladké vláčné těsto. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do chladničky nejméně na 30 minut odležet. Formičky na tartaletky vymastíme tukem a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 180 °C. Necháme krátce vychladnout a opatrně vyklopíme. Žloutky vyšleháme nad párou s cukrem i vanilkovým cukrem do husté pěny. Pěnu spolu s tvarohem vymícháme (nejlépe šlehačem) na hladký krém. Krémem naplníme cukrářský sáček a nastříkáme do košíčků. Jahody rozkrájíme na čtvrtky a poklademe jimi (bohatě) krém. Lupínky mandlí nasucho opražíme a posypeme jimi jahody. Tartaletky z křehkého těsta vložíme do chladničky, aby krém "prosákl" do korpusu a košíčky byly jemnější.


Recept na valentýnské čokoládové tartaletky krok za krokem


Čím potěšit svou drahou polovičku na Valentýna? Co třeba s láskou připravenými tartaletkami? Křehké máslové košíčky plněné lahodným čokoládovým krémem zaručeně potěší víc než na poslední chvíli zakoupená bonboniéra. Úspěch zaručen!


Recept


Recept na úžasně křehké madlenky krok za krokem


Madlenky jsou typickým francouzským sladkým pečivem. Původně se do receptu přidává levandulový med, ale i bez něj se zaručeně podaří. Jsou jemné a křehké.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tartaletky z křehkého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.