150 g | máslo | |
2 ks | žloutek | |
100 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
300 g | hladká mouka | |
krém | ||
---|---|---|
4 ks | žloutek | |
250 g | tvaroh | |
150 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
na ozdobu | ||
100 g | lupínky mandlí | |
500 g | zralé jahody |
Změklé máslo zpracujeme (nejlépe ručně) s cukrem, vanilkovým cukrem, moukou a žloutky na hladké vláčné těsto. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do chladničky nejméně na 30 minut odležet. Formičky na tartaletky vymastíme tukem a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 180 °C. Necháme krátce vychladnout a opatrně vyklopíme. Žloutky vyšleháme nad párou s cukrem i vanilkovým cukrem do husté pěny. Pěnu spolu s tvarohem vymícháme (nejlépe šlehačem) na hladký krém. Krémem naplníme cukrářský sáček a nastříkáme do košíčků. Jahody rozkrájíme na čtvrtky a poklademe jimi (bohatě) krém. Lupínky mandlí nasucho opražíme a posypeme jimi jahody. Tartaletky z křehkého těsta vložíme do chladničky, aby krém "prosákl" do korpusu a košíčky byly jemnější.
Recept na valentýnské čokoládové tartaletky krok za krokem
Čím potěšit svou drahou polovičku na Valentýna? Co třeba s láskou připravenými tartaletkami? Křehké máslové košíčky plněné lahodným čokoládovým krémem zaručeně potěší víc než na poslední chvíli zakoupená bonboniéra. Úspěch zaručen!
Recept na úžasně křehké madlenky krok za krokem
Madlenky jsou typickým francouzským sladkým pečivem. Původně se do receptu přidává levandulový med, ale i bez něj se zaručeně podaří. Jsou jemné a křehké.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena