1 stroužek | česnek | |
pepř | ||
citronová šťáva | ||
2 lžíce | vlašské ořechy | |
snítky petrželky | ||
250 g | vypeckovaných oliv z konzervy | |
4 | ančovičky z konzervy | |
125 ml | panenský olej | |
tenké krajíčky z tvrdší bagety | ||
olivový olej |
Černé olivy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy z ančoviček rozmixujeme.
Za chodu mixéru přidáváme tenkým praménkem olivový olej jako při přípravě majonézy. Ochutíme citronovou šťávou a pepřem, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou foólií a uložíme do chladničky.
Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl.
Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Zdoj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena