Recept na 300g pasty.
1 stroužek | česnek |
pepř | |
citronová šťáva | |
2 lžíce | vlašské ořechy |
snítky petrželky | |
250 g | vypeckovaných oliv z konzervy |
4 | ančovičky z konzervy |
125 ml | panenský olej |
tenké krajíčky z tvrdší bagety | |
olivový olej |
Černé olivy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy z ančoviček rozmixujeme.
Za chodu mixéru přidáváme tenkým praménkem olivový olej jako při přípravě majonézy. Ochutíme citronovou šťávou a pepřem, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou foólií a uložíme do chladničky.
Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl.
Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Zdoj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena