Recept na 300g pasty.
1 stroužek | česnek |
pepř | |
citronová šťáva | |
2 lžíce | vlašské ořechy |
snítky petrželky | |
250 g | vypeckovaných oliv z konzervy |
4 | ančovičky z konzervy |
125 ml | panenský olej |
tenké krajíčky z tvrdší bagety | |
olivévý olej |
Černé olivy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy z ančoviček rozmixujeme.
Za chodu mixéru přidáváme tenkým praménkem olivový olej jako při přípravě majonézy. Ochutíme citronovou šťávou a pepřem, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou foólií a uložíme do chladničky.
Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl.
Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Zdoj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.