Tapenade z černých oliv

Recept na 300g pasty.


3.0714x
45 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
pepř
citronová šťáva
2 lžícevlašské ořechy
snítky petrželky
250 gvypeckovaných oliv z konzervy
4 ančovičky z konzervy
125 mlpanenský olej
tenké krajíčky z tvrdší bagety
olivévý olej

Postup přípravy

Černé olivy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy z ančoviček rozmixujeme.

Za chodu mixéru přidáváme tenkým praménkem olivový olej jako při přípravě majonézy. Ochutíme citronovou šťávou a pepřem, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou foólií a uložíme do chladničky.

Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl.

Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Zdoj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tapenade z černých oliv

Zpět na recept

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena