Do misky nalijeme tahini pastu, přidáme citronovou šťávu, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a řádně rozmícháme. Poté přidáme trochu vody a zase promícháme. Do mísy nakrájíme dobře omyté zelené jablko, přidáme rukolu, baby špenát a promícháme s tahini směsí. Tahini salát s jablkem ozdobíme lněnými semínky a podáváme.
Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů
Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, určitě ji častěji zařaďte do svého jídelníčku. Přinášíme vám pár tipů, co dobrého si z červené čočky uvařit.
Autor:Vaření s láskou