Vaření.czReceptyTagliatelle v liškovém ragú

Tagliatelle v liškovém ragú

Recept na těstoviny s liškami a baby špenátem ve smetanové omáčce.


4.611x
45 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
150 mlvývar
2 lžícemáslo
200 mlsmetana
500 glišky
3 lžícebílé víno
1 snítkačerstvý tymián
0.5 ksčervená cibule
0.5 balíčkutagliatelle
3 hrstěbaby špenát

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

parmazán

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Houby očistíme, cibuli oloupeme a usekáme na jemné kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a baby špenát opláchneme a necháme osušit. Podle návodu na obalu si připravíme tagliatelle. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém necháme zpěnit cibulku a česnek. Přidáme lišky a za stálého míchání vše opékáme asi 5 minut. Pak houby osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a podlijeme vínem. Jakmile se víno odpaří, přilijeme vývar, přidáme snítku tymiánu a vše dusíme asi 15 - 20 minut. Nyní směs podlijeme smetanou, kterou krátce povaříme a vmícháme čerstvý baby špenát. Nakonec k liškovému ragú přidáme ještě teplé tagliatelle, vše promícháme a můžeme podávat. Liškové ragú s taglietelle rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem. Podle vlastní chuti můžeme pokrm posypat strouhaným parmazánem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tagliatelle v liškovém ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena