Žampiony a stroužky česneku očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a uchováme na teple. Dvě lžičky másla obalíme v hladké mouce.
V hluboké pánvi na oleji orestujeme žampiony, plátky česneku a pórek. Pak vše zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi 10 minut doměkka. Směs osolíme, opepříme a přidáme máslo s moukou. Vše vaříme ještě asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec žampionovou směs zjemníme smetanou a ochutíme sušeným estragonem. Pak vmícháme uvařené nudle, vše krátce prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
Tagliatelle se žampiony servírujeme v miskách nebo na hlubokých talířích jako hlavní chod.