Tagliatelle s tykví

Zeleninová úprava italských těstovin tagliatelle. Tentokrát se spoustou vitamínů.


3.85x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
5 lžicpetržel
3 lžíceolivový olej
1 špetkamuškátový oříšek
250 mlzeleninový vývar
150 mlsmetana ke šlehání
120 gparmská šunka
500 gtykev
250 gtagliatelle

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

strouhaný parmazán

Postup přípravy

Tykev nebo karyoku rozpůlíme a zbavíme semen. Dužninu nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm. Ve velkém kastrolu rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opečeme na něm na mírném ohni doměkka cibuli a česnek (zhruba 3 minuty). Přisypeme polovinu petrželky a ještě krátce opečeme. Přidáme tykev nebo karyoku a podusíme 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Tykev nebo karyoku podlijeme polovinou vývaru, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme, dokud tykev nebo karyoky nezměkne. Podle potřeby přidáme vývar. Do kastrolu přidáme parmskou šunku (prosciutto) a za častého míchání ji 2 minuty povaříme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu se zbývajícím olejem a 12 minut v ní vaříme tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle - na fotografii jsou tagliatelle obarvené špenátem) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Vodu slijeme, těstoviny upravíme na nahřáté talíře. Do směsi tykve a šunky vmícháme smetanu a vše prohřejeme, naneseme na těstoviny, posypeme zbývající petrželkou a ihned podáváme. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tagliatelle s tykví

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena