Tagliatelle s cuketou na houbách

Pokud milujete těstoviny a nevíte, jak zpracovat právě vzrostlou cuketu, vyzkoušejte tento recept. Je na přípravu časově nenáročný a chutí vás jistě zaujme.


3.924x
30 min
1×

Postup přípravy

Dáme si vařit vodu na těstoviny. Je vhodné do ní přidat lžičku oleje, aby se po uvaření těstoviny neslepily.

Zároveň si dáme nahřát WOK pánev.

Než se nám začne vařit voda a pánev ohřeje, nakrájíme si kousek uzeného, čerstvé houby (můžeme použít i žampiony) nebo si přichystáme houby mražené, nakrájíme si na proužky cibuli a na větší kousky oloupanou cuketu.

Do vroucí vody vsypeme těstoviny – tagliatelle.

Na zahřátou pánev vložíme nejprve uzené, po krátkém orestování přidáme houby, cibuli a cuketu. Promícháme s provensálským kořením, mírně osolíme, zaprášíme solamylem a dobře promícháme. Necháme krátce orestovat, pak přidáme vodu a znovu zamícháme. Během prohřívání prohazujeme směs dřevěnými vidličkami.

Na talíř servírujeme těstoviny do tvaru hnízda a přidáme směs cukety s houbami a uzeným. Těstoviny posypeme jemně strouhaným sýrem.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tagliatelle s cuketou na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.