Výborný recept na klasické italské těstoviny připravíte v cukuletu.
Hodnocení
4.5
/ 5 (13x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Máslo50 g
Cibule4 ks
Gorgonzola150 g
Bílé víno2 lžíce
Muškátový oříšek
Smetana ke šlehání125 ml
Mletý černý pepř
Špenát mražený500 g
Tagliatelle1 balíček
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Cibule nakrájíme nadrobno.
Na rozehřátém másle osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme nerozmrazený špenát a vaříme pod pokličkou asi 10 minut. Občas promícháme, aby se špenát nepřichytil.
Ke špenátu přidáme smetanu, bílé víno, polovinu gorgonzoly pokrájené na kousky a vše rozmixujeme na pyré. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
Tagliatelle naklademe na talíře do hnízd, doprostřed umístíme špenátovou omáčku.
Tagliatelle con spinaci posypeme zbytkem na kostičky nakrájené gorgonzoly a ihned podáváme.