Sýrový chléb s chřestem

Vyzkoušejte domácí pečený chléb z žitné mouky se sýrem, chřestem a olivami.


4.614x
75 min

Ingredience

3 ksvejce
100 mlmléko
100 mlolivový olej
1 ksčervená paprika
1 lžícekypřící prášek do pečiva
200 gžitná mouka
250 gbílý chřest
100 gstrouhaný ementál
20 ksčerné olivy bez pecky

podle chuti

sůl
drcený kmín
1 lžícedrcený tymián

Postup přípravy

Chřest oloupeme, odkrojíme tvrdé konečky a nakrájíme na špalíčky asi 2 - 3 cm dlouhé. Potom je vhodíme do vroucí osolené vody asi na 3 minuty. Poloměkký chřest vyjmeme a necháme okapat. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Sýr jemně nastrouháme. Olivy necháme okapat. Mouku prosejeme, osolíme, promícháme s kypřícím práškem, drceným tymiánem a kmínem. Vejce rozšleháme s olejem a mlékem, přilijeme do ochucené mouky a připravíme hladké těsto, do kterého zapracujeme, olivy, chřest a papriku. Chlebovou formu vymažeme olejem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Sýrový chléb s chřestem pečeme v předehřáté troubě při 190 °C přibližně 35 - 45 minut dozlatova. Upečený chléb vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Sýrový chléb s chřestem můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k zeleninovým salátům či tvarohovým pomazánkám.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrový chléb s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena