Tučnější sýr si nastrouháme najemno. Hermelín rozkrájíme na kostky.
Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále a rádýlkem rozkrájíme na větší čtverečky.
Každý čtvereček listového těsta naplníme kostkou hermelínu, kterou ještě posypeme strouhaným sýrem tak, aby se nám šáteček nerozevíral. Posypeme trochou bazalky. Spojíme dohromady a zamáčkneme.
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku. V hrnečku si žloutek rozkvedláme a šátečky jím potřeme.
Sýrové šátečky poklademe na vymazaný plech, ale ještě předtím je na spoji znovu posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Pokud nám nějaké to těsto zbyde, můžeme jej znovu vyválet, rádýlkem rozkrájet na tyčinky, které také potíráme žloutkem. Sypeme solí a celým kmínem. Pečeme taktéž dozlatova, ale na jiném plechu, budou rychleji hotové.