Bramborové knedlíky plněné různýmy druhy sýra přelité cibulko uzeninovým sosem.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Sůl1 a 1/2 lžičky
Cibule1 ks
Sádlo50 g
Polohrubá mouka1 a 1/2 lžičky
Anglická slanina200 g
Pažitka nasekaná4 lžičky
Koření na pečené kuře3 lžičky
Eidam100 g
Bramborové těsto v prášku400 g
Plísňový sýr160 g
Gothaj150 g
Tavený sýr1 ks
Vejce1 ks
Postup přípravy
Z bramborového těsta v prášku za přidání 1 syrového vajčka, 1,5 lžičky soli vytvoříme válečky těsta a ponecháme zatím odpočívat 10 minut.
Nakrájíme na kousky asi 2x2x2 cm plísnový sýr - 160g.
Na druhém talířku smísíme 100g strouhaného eidamu s 1 s taveným sýrem.
Z odpočinutého těsta ukrojíme kousek z něj vytvoříme placičku a tou obalíme a dokonale utěsníme nakrájený plísnový sýr. Stejně postupujeme s eidamem, výsledný knedlíček má kulatý tvar a těsto dokonale spojené - jinak by nám při vaření sýr z knedlíčku vytekl.
Ze 400g těsta vytvoříme asi tak 23-25 knedlíčků o velikosti pinpongového míčku.
Knedlíčky dáme vařit, dělali jsteli jejich obal tenký vařte je o 3 minuty méně než je v návodu.
Mezitím si podusíme na sádle 1 najemno krájenou cibuli, 20 dkg na kostičky krájené anglické slaniny, 15 dkg godhaje, také nakrájeného na kostičky a 1dcl vody.
Dusíme asi 6 minut a přidáme 3 lžičky koření na kuře a znovu asi 1,3 dcl vody. Dusíme opět asi 6 minut, lehce zahustíme polohrubou moukou ( asi 1- 1,5 lžičky) a dovaříme bez pokličky a za stálého míchání 3 minuty.
Scezené hotové a doufejme, že nevyteklé knedlíčky, naskládáme podle potřeby na talířek přelijeme směsí uzeniny a sosu, ozdobíme posypáním trochou pažitky a horké konzumujeme.