Sýrové pagáče

Recept na vynikající chuťovku k pivu nebo vínu.


4.520x
0

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. Asi do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku až dvě moučkového cukru, promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Na vál prosejeme mouku. Vlijeme kvásek, přidáme vejce, změklý tuk, tavený sýr a důkladně vypracujeme hladké těsto. To rozválíme a překládáme. Přeložené těsto necháme odpočívat asi 30 minut na teplém místě. Tento postup opakujeme třikrát. Troubu předehřejeme na 175 °C.

Takto připravené těsto vyválíme na tloušťku asi 1,5 cm a vykrajujeme z nich pagáče - větší kolečka, placky. Pagáče skládáme na suchý plech. Ve vajíčku rozšleháme trochu soli a mléka. Sýr nastrouháme. Vykrájené pagáče potřeme vajíčkem a posypeme sýrem.

Sýrové pagáče pečeme dobře vyhřáté troubě asi 12 minut. Upečené pagáče sundáme z plechu, dáme na talíře a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrové pagáče

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská
K příležitosti
Silvestrovské recepty