Sýrová pizza s tuňákem

Tip na dobrou kombinaci surovin na pizzu.


3.414x
45 min
5×

Ingredience

150 gniva
2 konzervytuňák v oleji
1 lžíceolivový olej
1 ksvelká cibule
1 hrstdýňová semínka
4-5 lžicjemný kečup
80 geidam v celku
1 lžičkaořechový olej
směs koření na pizzu
1 lžičkafeferonky naložené v soli
1 balíčekrozválený plát na pizzu

Postup přípravy

Použijeme již rozválený plát "těsto na pizzu", který zakoupíme v některých supermarketech a ušetříme si tím práci, nebo si připravíme vlastní oblíbené těsto. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tuňáka slijeme a necháme okapat. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle, eidam na jemném. Cibuli osmahneme na tuku dozlatova, odstavíme, přimícháme tuňáka a trochu rozmělníme. Dýňová (nebo jiná) semínka opražíme na ořechovém oleji. Těsto dáme na celý plech i s pečícím papírem. Těsto potřeme směsí vymíchanou z kečupu a feferonek. Posypeme kořením na pizzu, případně použijeme jen oregano. Rovnoměrně naneseme tuňákovou směs tak, aby byla po celé ploše. Zasypeme nivou, eidamem, dýňovými semínky a nakonec ještě znovu kořením na pizzu. Sýrovou pizzu s tuňákem pečeme na 180 °C, až jsou okraje křupavé a zlatavé.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sýrová pizza s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena