Použijeme již rozválený plát "těsto na pizzu", který zakoupíme v některých supermarketech a ušetříme si tím práci, nebo si připravíme vlastní oblíbené těsto.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tuňáka slijeme a necháme okapat. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle, eidam na jemném.
Cibuli osmahneme na tuku dozlatova, odstavíme, přimícháme tuňáka a trochu rozmělníme. Dýňová (nebo jiná) semínka opražíme na ořechovém oleji.
Těsto dáme na celý plech i s pečícím papírem. Těsto potřeme směsí vymíchanou z kečupu a feferonek. Posypeme kořením na pizzu, případně použijeme jen oregano. Rovnoměrně naneseme tuňákovou směs tak, aby byla po celé ploše. Zasypeme nivou, eidamem, dýňovými semínky a nakonec ještě znovu kořením na pizzu.
Sýrovou pizzu s tuňákem pečeme na 180 °C, až jsou okraje křupavé a zlatavé.