Sýrová krémová polévka s česnekovými krutony

Recept na jemnou a lahodnou polévku pro labužníky.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Cibuli, připravenou kořenovou zeleninu a sýr eidam nebo ementál rozsekáme v mixéru na hrubší směs. Přendáme do hrnce a přilijeme vývar, pepř, sušený česnek a sůl. Vaříme cca 10 minut, přidáme mléko, trochu mouky na zahuštění a povaříme další 3 minuty.

V tuto chvíli přidáme do polévky nadrobno nasekanou petrželku, dochutíme muškátovým oříškem a podle chuti dosolíme. 

Hotovou sýrovou krémovou polévku podáváme s křupavými česnekovými krutony.

Příprava česnekových krutonů


Plátky bílé veky nebo rohlíků potřeme čenekovým pomazánkovým máslem nebo bylinkovým máslem s česnekem, nakrájíme na čtverečky a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Krutony pečeme dozlatova zhruba deset minut, během této doby krutony asi dvakrát promícháme.

Vyzkoušejte také recept na dýňovou krémovou polévku krok za krokem

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrová krémová polévka s česnekovými krutony

Zpět na recept