Vaření.czReceptySypaný hrníčkový štrúdl

Sypaný hrníčkový štrúdl

Kdo má problém s taháním těsta na štrúdl, může si to usnadnit a na chuti štrúdl nic neztrácí.


3.521x
60 min
2×

Postup přípravy

Vše na těsto, tedy oba druhy mouky, cukr a kypřící prášek do pečiva v míse zamícháme. Připravíme si nádivku - jablkovou, tvarohovou, makovou nebo ořechovou. Používám jen jednu. Nastrouhaná jablka vyždímáme, ochutíme cukrem, skořicí apod. Sypanou hmotu v množství asi 1/3 vysypeme na silně vymazaný plech. Na to uložíme asi polovinu náplně. Potom nasypeme zase sypkou část, nádivku a na závěr ostatní sypkou část. Na povrch v závěru poklademe na plátky nakrájenou heru, tak aby byl zakryt téměř celý povrch. Sypaný hrníčkový štrúdl pečeme nejprve 5 - 10 minut na 200 °C, pak stáhneme na 170 °C a pečeme ještě skoro půl hodiny. Sypaný hrníčkový štrúdl chutná teplý i studený.
user-icon

autor Ula55


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sypaný hrníčkový štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena